12/09/2016

Den første tiden som ny i Sykehusinnkjøp HF!

Administrerende direktør Kjetil M. Istad forteller.

Jeg startet i ny jobb 1. september, en torsdag, men hadde førpremiere på den nye jobben et par dager tidligere. Først på LIS-seminaret i Bodø tirsdag, deretter tur til Nordvestlandet på seminar med alle innkjøpere i Helse Midt-Norge. Her diskuterte vi hvordan det vil bli når vi møtes i Sykehusinnkjøp HF litt senere i år. Jeg opplevde at man er i en meget god prosess, og stemningen var positiv. Smil og latter satt løst! En veldig hyggelig tur, både til Bodø og til Vestlandet.

Rådhuset i Vadsø i fint høstvær

Den første «ordentlige» dagen i nyjobben tilbrakte jeg på hovedkontoret i Vadsø. Her møtte jeg alle ansatte i HINAS. Jeg merket en viss spenning i forhold til hvordan jeg ser på Vadsø som hovedkontor, men etter gode spørsmål og en fin dialog med en engasjert gjeng, tror og håper jeg at alle ble beroliget over mine synspunkter om nettopp dette.

Jeg opplevde også at medarbeiderne i HINAS virkelig responderte på min innledning om innkjøp som verdibidrag i spesialisthelsetjenesten, med fokus ikke bare på gode priser, men på hvordan gode innkjøp kan positivt påvirke kvalitet, pasientsikkerhet og pasientopplevelse. Vi er der tross alt for å skape en merverdi for sykehusdrift, ikke for å skape profitt for et industrielt selskap.

Her kan du se presentasjonen jeg holdt både for Midt-Norge og HINAS.

Utsikt over Vadsø fra Vadsøya. Kontoret i havna skimtes like bak det brune anlegget.

Sammen med administrerende direktør Harald I. Johnsen i HINAS var jeg dagen etter invitert til å treffe ordføreren i kommunen, rådmannen og en representant fra opposisjonen. De var selvsagt også opptatt av hovedkontorfunksjonen. Dette er og kommer til å forbli en stor og viktig arbeidsplass i kommunen! Vi snakket blant annet om oppdraget Sykehusinnkjøp HF har fått, og at «Hovedkontoret i Vadsø skal inneha fellesfunksjoner som økonomi, HR og juridiske tjenester», noe som etter min mening betyr at det skal etableres en robust stab i Vadsø. Det blir bra!

Forrige uke startet med en re-start av etableringsprosjektet som skal sørge for at Sykehusinnkjøp HF kan driftes på en forsvarlig måte når helseforetaket fylles med ansatte i løpet av oktober. Deretter gikk turen til Vadsø for nye møter med de ansatte der.

En bonustur i buss fra Lakselv

Turen nordover gikk denne gangen ikke helt som planlagt, da. Piloten fikk ikke ut «flaps» på flyet, noe som gjorde at flyet ble omdirigert til en av Norges lengste flystriper, nemlig Banak i Lakselv. De som ikke har vært særlig mye nordpå skjønner kanskje ikke umiddelbart hva dette betyr, men jeg fikk fort merke det på kroppen. 4 timer i minibuss til Vadsø, midt på natten, under nordlyset, fulgte. En fin tur, tross alt!

Hotellet var stengt når jeg kom frem 2 om morgenen, men hadde vært elskverdig nok å legge ut en nøkkel til meg. Her føler jeg meg godt mottatt og velkommen!

img_2008

Det blir litt reising i jobben i Sykehusinnkjøp.

Uken ble avsluttet i Oslo med samling av etableringsprosjektet igjen, hvor vi fikk samsnakket godt og forberedt oss på en spennende høst! Sykehusinnkjøp HF kommer snart, til et kontor nær deg!