Close

09/10/2016

En uke med ytterpunkter

Ukas blogg fra Kjetil Istad.

Styremøte, statsbudsjett og ferie med familie, alt på en uke.

Uken startet i Vadsø med forberedelser til styremøtet onsdag, og til neste styremøte i november. Saker som skal fremmes for styret trenger en lang og god behandling for at de skal bli så gode som mulig. Spesielt viktig fremover blir det å ferdigstille organisasjonsstrukturen i foretaket, slik at vi kan fungere på  en god måte etter at de ulike virksomhetene er overdratt. Dette ble også diskutert i styret, så nå gleder jeg meg til å konkretisere og etter hvert ferdigstille dette.

img_2206

Nydelig vær på joggetur i Vadsø!

Innimellom forberedelsene i Vadsø fikk jeg tid til en joggetur i åsen bak byen med utrolig utsikt i solnedgang. Det skjerper sanser og gir glede og inspirasjon å være ute i naturen og bevege seg litt, kjenner jeg!

Onsdag var det styremøte på Gardermoen, mitt første som sådan. Jeg var naturligvis veldig spent på dette, men følte at vi var god forberedt. Veldig mange skal ha takk for en viktig innsats inn mot dette viktige møtet!

Vi fikk på plass instruks til administrerende direktør og fullmakter. Vi diskuterte også finansieringsmodell og budsjett, og vil fortsette arbeidet med dette – spesielt inn mot de regionale helseforetakene for å avstemme forslagene vi har kommet med.

img_3673i

Styremøtet ble denne gangen avholdt på Gardermoen.

Alt i alt opplevde jeg at møtet var en god start på utviklingen av Sykehusinnkjøp HF, med et styre som ønsker at vi skal lykkes!

Etter møtet på Gardermoen måtte jeg skynde meg hjem for å hente familien og kjøre til Rygge. Derfra gikk turen til Spania på høstferie. Det gjør spesielt godt med en liten ferie med familien etter en intens oppstart i Sykehusinnkjøp HF. Ferien var bestilt lenge før jeg gikk inn i denne stillingen, men jeg mener det er viktig å vare på seg og sine nærmeste og holde seg til slike planer.

Statsbudsjettet har jeg fulgt med på fra Spania. Jeg registrerer at regjeringen foreslår å styrke sykehusene med 1888 millioner kroner i 2017. Vi må finne ut hvordan Sykehusinnkjøp HF kan bidra til å gjøre dette mest mulig effektivt, for å få mest mulig helse for pengene.

Uken var særdeles spennende for Sykehusinnkjøp HF gjennom både styremøtet og statsbudsjettet, men den ble godt balansert med høstferie, og ikke minst med tildeling av fredsprisen.

Dette var en god uke for å minne oss alle om at vi er del av noe viktig, noe større enn oss selv. Vi er del av en familie, av et land og en verden, og alle søker mot fred.

Jeg håper alle har hatt en fin helg, og ønsker deg samtidig en god kommende uke!