Close

10/09/2017

Glede, innovasjon og fremtid

Les ukas blogg fra administrerende direktør Kjetil M. Istad.

Fremtiden kjenner ingen, men en kan da ha noen tanker om hvordan den blir? Her er det rom for store tanker, men jeg får begrense meg til min egen organisasjon.

Først av alt, jeg kjenner en enorm glede av å jobbe i denne organisasjonen. Jeg ser så mye flinke folk som gjør så mye bra hver dag og gir viktige bidrag til leveranse av spesialisthelsetjenester over hele landet, at noe annet enn å se meg noe annet sted enn her fremstår som utenkelig.

For det andre har jeg grunnleggende tro på at vi kan utgjøre en enda større forskjell enn det vi gjør i dag. Grunnen til dette er at vi enda ikke har tatt ut alt potensialet som bor i oss. Dette kommer i hovedsak av at vi jobber slik vi gjorde før overdragelser av ansatte inn i Sykehusinnkjøp HF.

Vi jobber slik fordi vi har et klart oppdrag om går ut på å stabilisere oss i 2017, jobbe som før. Men 2017 er snart over og fremtiden banker på døren. Når jeg lukker opp og skuer fremover, ser jeg helt klart at vi jobber på tvers i vår organisasjon. Det gjennomsyrer alt vi gjør.

Vi deler. Vi gjør hverandre gode. Vi utnytter kompetansen som finnes over hele Norges land, for det beste resultat for alle sykehus. Vi bygger kompetanse, og blir den naturlige samarbeidspartner til alle sykehus, og en partner for de leverandører som ønsker å bidra i det viktige samfunnsoppdraget vårt, som er å levere spesialisthelsetjenester!

Det blir en spennende reise.

Leverandører som var tilstede på Norway Health Tech sitt anskaffelsesforum denne uken var nysgjerrig på hvor langt på reisen vi var kommet. De var spesielt opptatt av hvordan en nasjonal organisasjon som Sykehusinnkjøp HF kan ivareta små og mellomstore bedrifter med innovative løsninger. Jeg er sikker på at vi skal ivareta dette på en god måte, og grunnen er enkel.

Har noen gode løsninger som kan tilføre sykehusene verdi, så har vi ett felles mål. Såfremt vi blir enige om prisen da…

Mandag er en dag som vil påvirke retning og framtid på veldig mange områder i vårt samfunn, godt valg!