27/11/2016

Ledergruppe, nye bekjentskaper – og et gammelt…

Les ukas blogg fra Kjetil M. Istad.

Det nærmer seg storinnrykk i Sykehusinnkjøp HF nå. 1. desember er datoen for flere enheter som skal virksomhetsoverdras.

motebilde

Vi fikk blant annet en orientering om rutinene for rekruttering fra HR-leder Andreas Hellesø på møtet i Vadsø.

I Vadsø dette uken hadde vi besøk av ledere for innkjøp fra hele landet, og vi diskuterte en hel rekke saker som skal ferdigstilles nå før vi er klar til å ta imot over 100 nye medarbeidere.

Igjen: Det er utrolig hvor mange detaljer som skal på plass, men nå har vi iallefall de viktigste tingene på plass. Lønnen skal kunne betales, ansatte skal kunne levere reiseregninger, og vi skal klare å levere et regnskap.

En annen viktig sak er at vi har landet ledelse i forhold til de enhetene som nå overføres. Oppdatert organisasjonsskisse vil legges ut på disse sidene kommende uke. Vi har veldig mange gode og dyktige ledere i vårt system, og jeg er trygg på at vi skal få en ledergruppe som skal utvikle foretaket vårt videre, i samarbeid med våre ansatte.

img_2414

Vinteren kommer. Spaden er på plass ved Kirkenes lufthavn, på vei tilbake fra møte i Vadsø.

Når alt dette nå er i ferd med å falle på plass, er det en glede for meg å kunne begynne å se fremover i forhold til hvordan vi skal drive innkjøp. Vi har nok litt forskjell tilnærming på tvers av alle enhetene vi nå overdrar, og jeg ser frem til å starte utviklingen av innkjøpsfunksjonen videre. Dette skal ikke vi gjøre i et vakuum. Innkjøpsfunksjonen er ikke der for seg selv, men som et bidrag til å gi våre fagfolk det de trenger av tjenester, varer og utstyr, når de trenger det, til en pris som er fornuftig.

Vi vil søke å hente innspill til vår utvikling fra våre egne ansatte, fra ledere i helseforetak, fra personell i sykehus som har behov for våre tjenester, og fra industrien som skal levere alt dette. Det blir en spennende prosess!

Denne uken gjorde jeg også noen nye bekjentskaper. Spesialisthelsetjenesten har flere nasjonale, felleseide foretak. Jeg fikk møte lederne av disse foretakene til en god samtale om hvordan vi sammen kan samarbeide og hvordan vi kan utvikle oss. Dette samarbeidet ser jeg virkelig frem til! Ikke minst er de alle viktige kunder for Sykehusinnkjøp HF.

img_2415

Slutten på høsten, her fra Oppegård, der jeg bor.

Da uken begynte å ebbe ut, begynte ting å skje på hjemmebane. Før lørdagen kom, hadde omgangssyke satt ut alle seks i vår familie. Ufyselige saker! Jeg tenker her å slå et slag i kampen mot denne sykdommen som vi dessverre har på besøk minst en gang i året. Folkehelseinstituttet har en nasjonal veileder for håndhygiene. Håper alle barnehager, skoler, arbeidsplasser og familier tar en kikk på dette.

Til uken gleder jeg meg til å ta i mot nye medarbeidere samtidig som vi har en spennende innspurt mot nytt styremøte i Sykehusinnkjøp HF 7. desember. God uke!