Close

07/05/2017

Lønnsforhandling, nord og ministervisitt

Les ukas blogg fra administrerende direktør Kjetil M. Istad.

Denne uken har vært en kort uke, men en uke med mye spennende innhold! Sykehusinnkjøp HF gjennomførte for første gang lønnsforhandlinger denne uken. Det ble gjort med en profesjonalisme og positivitet som jeg gleder meg over. Lønnsforhandlinger er en viktig del av samspillet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, og dette samspillet opplevde jeg fungerte godt dette gangen. Neste oppgjør blir nok hakket mer krevende, da vi i 2018 står ovenfor et hovedoppgjør med flere momenter å forhandle rundt. Men erfaringen fra i år tar vi med oss, hvor vi møttes med gjensidig respekt og saklighet.

Onsdag var jeg i Tromsø og hilste på alle ansatte i vår divisjon nord. Denne divisjonen er satt sammen av ansatte som kommer fra flere ulike organisasjoner, og de sitter spredt på sykehusene i nord. Jeg fikk en fin presentasjon av divisjonen, og jeg er glad for at vi har så mye god kompetanse til å ivareta sykehusene! Jeg er spent på den videre utviklingen i divisjonen, hvor vi er i prosess med å forsterke ytterligere. For den interesserte er det bare å ta kontakt.

Torsdags morgen gikk turen videre til Vadsø. Vi var så heldig at vår helse- og omsorgsminister ville avlegge oss et besøk på sin reise i Finnmark. Han ble tatt imot med åpne armer, og vi forsøkte å gi et bilde av status på etableringen av Sykehusinnkjøp HF. Ministeren uttrykte et tydelig ønske om at vi skal lykkes og bidra, med avtaler som både gir innovative løsninger, kvalitet og god økonomi, inn mot helseforetakene og selvsagt den enkelte pasient. Mer om besøket kan du lese her.

Til uken gleder jeg meg først og fremst til å møte alle våre ansatte som ble virksomhetsoverdratt fra sør-øst! Jeg skal også delta på NHO sin anskaffelseskonferanse torsdag. Jeg tror, i motsetning til hva en skal lese i en del aviser i det siste, at offentlige anskaffelser muliggjør innføring av innovative løsninger inn i spesialisthelsetjenesten. Jeg er sikker på at verdibidraget dette representerer vil komme tydelig frem etter hvert som Sykehusinnkjøp HF får kommet ordentlig i gang.

Ha en fin uke!