Close

13/06/2017

Statsministeren besøkte Sykehusinnkjøp

Tre ansatte orienterte statsminister Erna Solberg om Sykehusinnkjøp sin virksomhet. Fra venstre Elise Toombs Rushfeldt, Steinar Porsanger-Moen og Tor-Einar Pedersen.

Tre ansatte orienterte statsminister Erna Solberg om Sykehusinnkjøp sin virksomhet. Fra venstre Elise Toombs Rushfeldt, Steinar Porsanger-Moen og Tor Einar Pedersen.

Tirsdag var statsminister Erna Solberg på besøk hos Sykehusinnkjøp i Vadsø.

Under besøket fikk Solberg en kort orientering om virksomheten til foretaket ved administrerende direktør, og en presentasjon av hverdagen i Sykehusinnkjøp av tre medarbeidere ved kontoret i Vadsø

Statsministeren var særlig interessert i hvordan det er å rekruttere ansatte til statlige virksomheter som ligger ute i de distriktene, og fikk da høre fra de ansatte selv hvorfor de har valgt å bo i Vadsø og jobbe i Sykehusinnkjøp HF.

Flyttet hjem 

Elise Toombs Rushfeldt fortalte om hvorfor hun har valgt å jobbe i Sykehusinnkjøp.

Elise Toombs Rushfeldt fortalte om hvorfor hun har valgt å jobbe i Sykehusinnkjøp.

Elise Toombs Rushfeldt er selv fra Vadsø, og hadde i utgangspunktet ikke tenkt å flytte hjem etter endt siviløkonomutdanning. Men en spennende jobbmulighet i daværende HINAS gjorde at hun likevel returnerte nordover.

– Etter å ha jobbet her en stund tenker jeg at det var et veldig bra valg å flytte hjem igjen til Finnmark. I Sykehusinnkjøp får vi veldig raskt mye ansvar for store prosjekter. Som nyutdannet ville jeg nok ikke opplevd det samme om jeg flyttet til Oslo, fortalte Rushfeldt under besøket til statsministeren.

– Nært alt jeg har kjært 

Statsminister Erna Solberg fra Høyre fulgte interessert med på orienteringen hun fikk om Sykehusinnkjøp. Her sammen med Vadsø ordfører Hans Jakob Bønå.

Statsminister Erna Solberg fra Høyre fulgte interessert med på orienteringen hun fikk om Sykehusinnkjøp. Her sammen med Vadsø ordfører Hans-Jacob Bønå.

For vår nyansatte økonomisjef Steinar Porsanger-Moen var situasjonen litt annerledes da han valgte Sykehusinnkjøp i vår. Etter å ha giftet seg med en finnmarking var han på utkikk etter spennende jobbmuligheter i Finnnmark, noe han også fant i Sykehusinnkjøp.

– Vi hadde tatt mange turer oppover hit, og i Finnmark blir man fort godt vant med fantastisk natur. Jeg leste i avisen Finnmarken at det var arbeidsmuligheter i Sykehusinnkjøp, og sendte derfor en åpen søknad. Så nå er jeg nærmere alt jeg har kjært, i tillegg til at jeg har fått en veldig spennende jobb, fortalte Porsanger-Moen, som flyttet til Vadsø fra Nesodden.

Fornøyd statsminister

Statsministeren fikk også en omvisning i lokalene til Sykehusinnkjøp, og fikk hilst på mange av de ansatte ved kontoret. Det var hennes regjering ved helseminister Bent Høie som besluttet å legge hovedkontoret til Sykehusinnkjøp til Vadsø. Og etter besøket ga hun inntrykk av å være fornøyd med dette valget.

– Dette er et veldig godt eksempel på én ting. Det er ikke så farlig å legge statlige arbeidsplasser andre steder enn i sentrale strøk og i Oslo. Det er fullt mulig å få kvalifisert arbeidskraft som kan bidra, uttalte Solberg i det hun avrundet besøket.

Statsministeren fikk hilse på de fleste av Sykehusinnkjøp sine ansatte i Vadsø. Her økonomirådgiver Grete Varsi.

Statsministeren fikk hilse på de fleste av Sykehusinnkjøp sine ansatte i Vadsø. Her økonomirådgiver Grete Varsi.

Tor Einer Pedersen var en av tre ansatte som orienterte statsministeren om virksomheten til Sykehusinnkjøp.

Tor Einar Pedersen var en av tre ansatte som orienterte statsministeren om virksomheten til Sykehusinnkjøp.

Fra venstre: Harald Johnsen, Kjetil Istad, Erna Solberg, Hans Jakob Bønå og Christine Nilsen.

Fra venstre: Harald Johnsen, Kjetil Istad, Erna Solberg, Hans-Jacob Bønå og Christine Nilssen.

 

One Comment on “Statsministeren besøkte Sykehusinnkjøp

[…] Statsministeren besøkte Sykehusinnkjøp […]

Comments are closed.