Close

13/11/2017

Uken som gikk

Les ukas blogg fra administrerende direktør Kjetil M. Istad. 

Denne uken var der ledermøte over to dager i Vadsø. Det har vært et poeng for oss å vise ledergruppen, som er sammensatt av ledere over hele Norge, hva Finnmark og Vadsø kan tilby utover hyggelige folk. Denne uken ble det spinningtime på treningssenteret, med påfølgende tur til Ekkerøy hvor vi fikk historietime i heksejakt på 1600 tallet. 91 hekser ble drept i Finnmark i denne perioden, fikk vi vite. De som følger med på tv, har kanskje fått med seg serien Monster på NRK. Mye i den serien er spilt inn i dette området. Vi satt tett sammen på vei hjem…

Senere i uken hadde vi et spennende møte med flere bransjeforeninger. Vi hadde invitert til et møte for å fortelle om våre planer om en større anskaffelseskonferanse i 2018. Vi tenker å invitere til en konferanse der vi viser anskaffelsesplanene, og legger til rette for at leverandører kan sette seg ned og prate direkte med innkjøpere. Det var stor interesse for en slik konferanse, og vi fikk mange gode innspill på hvordan dette kan gjennomføres, noe vi setter stor pris på. Fokuset i denne første konferansen vil være å gi  god informasjon til hjemmemarkedet hva vi driver med, noe som bør åpne mulighetene for små og mellomstore selskaper å delta. Vi er da i gang med planlegging av konferansen, og informasjon om dette kan ventes om noen ukers tid.

Uken ble avsluttet på meget hyggelig vis. Den canadiske ambassadør hadde invitert til lunsj til ære for vår helseminister. Sykehusinnkjøp HF var invitert til å delta. Sykehusinnkjøp HF har gode relasjoner med Canada i dag, med gjensidig informasjonsdeling. Jeg ser klart at Sykehusinnkjøp HF vil få en enda viktigere rolle fremover for å tilrettelegge for at også utenlandske selskaper finner veien til Norge med sine løsninger.

Klarer vi å legge til rette for et godt hjemmemarked, samtidig som vi klarer å legge til rette for at Norge blir interessant for utenlandske innovatører, så skal vi klare å levere merverdi til norske sykehus. Dette skal vi få til, steg for steg.

Før vi kan starte med de store tingene må vi ha kontroll på de små. Til uken blir det diskusjoner rundt budsjett for 2018, det blir ferdigstillelse av styresaker til styremøtet 27. november, og det blir samtaler med våre tillitsvalgte. God uke!