Helseforetakenes hepatittseminar 2019

Konferanse, 09.01.2019

9. januar 2019 arrangerte Sykehusinnkjøp HF «Helseforetakenes hepatittseminar» på Thon Hotel Vika Atrium i Oslo.

LIS Hepatitt spesialistgruppe inviterte til seminar om hepatitt B- og C-behandling, samt resultater av LIS-anbud for 2019 og 2020.

Møteleder: Kristian Bjøro

Sted: Thon Hotel Vika Atrium

Kl 10.00:

• Velkommen ved administrerende direktør Kjetil Istad, Sykehusinnkjøp HF
  • Aktuelt fra Sykehusinnkjøp HF, Aktuelt fra LIS. Rådgiver Anne Helen Ognøy, Sykehusinnkjøp, divisjon legemidler (LIS)
  • Hepatitt på Island.  Professor Magnus Gottfredsson, National University Hospital of Iceland, Reykjavík

• Strategi for utrydding av HCV?  Helse og omsorgsdepartementet
  •  HCV handlingsplan i Oslo. Lege Kjersti Ulstein, Oslo kommune
  • NHS model for hepatitis C tender. Professor Graham Foster, Hepatology at Queen Mary University of London and the clinical lead for hepatology at Barts Health

Kl 13.00: Paneldiscussion – erradication of HCV

Kl 13.30: Lunsj

Kl 14:30:

• Real life experience – Zepatier – Resultater HCV.  Overlege Rafael Alexander Modahl Leiva, Helse Bergen HF
  • Hepatitt bussen.  Daglig leder Ronny Bjørnstad, proLAR
  • Resistenstesting ved HCV. Professor emeritus Tore Jarl Gutteberg, UNN

Pause / Slutt på direktesendingen på nett

Kl 15.40: SLS databasen. Rådgiver Aase-Britt Holmboe, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS) (Streames ikke)

Kl 16.00: Anbefalinger for avtaleperiode 1.2.2018 – 31.1.2020.  LIS Hepatitt spesialistgruppe (Streames ikke)

Kl. 17.00: Avslutning (Streames ikke)

Målgruppe for seminaret

Ledere, medisinskfaglig ansvarlig i avdelinger, leger og helsepersonell fra infeksjon og gastroenterologiske avdelinger, legemiddel komitéer, LIS-kontakter, fagdirektører og andre representanter fra helseforetak med interesse for fagområdet og private spesialister med regionale avtaler.

Pasientorganisasjon med en deltager.
Tilbydere med 1-2 deltakere hver. Tilbydere er velkommen til å delta t.o.m ISF-foredrag.
Det er begrenset antall plasser, og ansatte i helseforetak vil bli prioritert.

Kostnader

Seminaret dekkes for helseforetaksansatte over budsjettet for Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler. Reisekostnader dekkes av den enkelte deltager.

Kostnad for tilbydere og pasientorganisasjon var kr 1500,-.

Fakturaadresse oppgis ved påmelding. Faktura blir sendt.

Påmeldingsfristen var 14. desember.

09.01.2019
Thon Hotel Vika Atrium, Oslo