Helseforetakenes HIV-seminar

Konferanse , 30.08.2018

Seminar torsdag 30. august 2018 om HIV-behandling, samt resultater av LIS-anbud for 2018.

Foreløpig program

Møteleder: Asbjørn Ellingsen

Kl. 10.00

• Velkommen
  • Hvordan fungerer Sykehusinnkjøp HF, Aktuelt fra LIS. Rådgiver Anne Helen Ognøy, Sykehusinnkjøp, divisjon legemidler (LIS)
  • Status forbruk HIV-medikamenter. Rådgiver Aase-Britt Holmboe, Sykehusinnkjøp, divisjon legemidler (LIS)
  • Pasientperspektivet. Leif-Ove Hansen, Styreleder, HivNorge
  • Erfaringer fra Danmark. Professor og overlege Niels Obel, Rigshospitalet, København
  • Hiv og legemiddelinteraksjoner. Foredragsholder ikke bekreftet

Kl. 12.30 Lunsj

Kl. 13.30

• PrEP. Overlege Frank Pettersen, OUS HF, Ullevål/Olafia klinikken
  • Anonyme og papirløse – praktisk håndtering av resepter. Helsedirektoratet. Foredragsholder ikke bekreftet.
  • Fremtidens HIV-behandling. Foredragsholder ikke bekreftet.
  • Nye retningslinjer. Overlege Bente Magny Bergersen, OUS HF, Ullevål

Kl. 15.40 Pause

Kl. 16.00

• LIS HIV-anbefalinger og implementering
  • LIS HIV spesialistgruppe

Kl. 17.00 Avslutning

Målgruppe for seminaret

Ledere, medisinskfaglig ansvarlige i avdelinger, leger og helsepersonell fra infeksjonsmedisinske avdelinger og poliklinikker, samt fra veneriske poliklinikker, legemiddel komitéer, sykehusfarmasøyter, LIS-kontakter, fagdirektører og andre representanter fra helseforetak med interesse for fagområdet, og private spesialister med regionale avtaler.

Pasientorganisasjon med to deltagere.

Tilbydere med 1-2 deltakere hver. Tilbydere er velkommen til å delta t.o.m. foredraget «Nye retningslinjer».

Det er begrenset antall plasser, og ansatte i helseforetak vil bli prioritert.

Kostnader

Seminaret blir dekket for helseforetaksansatte over budsjettet for Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler. Reisekostnader dekkes av den enkelte deltager.

Kostnad for tilbydere og pasientorganisasjon vil være ca. kr 1500,-.

Fakturaadresse oppgis ved påmelding. Faktura blir sendt.

30.08.2018
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo