Helseforetakenes hiv-seminar 2019

Konferanse, 21.11.2019-21.12.2019

21. november inviterer HIV-spesialistgruppen til seminar om HIV-behanding, samt presentasjon av anbudsresultater for perioden 2019-2021.

Seminaret arrangeres på Radisson Blu Plaza Hotel.

Meld deg på her

Torsdag 21. november

Møteleder: Asbjørn Ellingsen

Klokken 10.00 Velkommen

• Hvordan fungerer Sykehusinnkjøp HF, aktuelt fra LIS. Innkjøpsdirektør Bente Hays, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS).
  • Forebyggelse og behandling af HIV: lægevidenskab og folkesundhedspolitik. Professor Jens Lundgren, CHIP @ infektionsmedicinsk klinik, Rigshospitalet, Københavns Universitet.
  • Status besparelser første anbud hiv-medikamenter. Rådgiver Aase-Britt Holmboe, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS)

Klokken 12.00 Lunsj

Klokken 13.00

• PrEP og økning i SOI. Overlege Frank Pettersen, OUS HF, Ullevål/Olafia klinikken.
  • Resistens problematikk. Overlege Vidar Ormaasen, OUS HF, Ullevål.

Klokken 14.30 Kaffe

Klokken 14.45

• Skifte av hivmedisiner i praksis. Erfaringer fra Ullevål. Overlege Bente Bergersen, OUS HF, Ullevål.
  • LIS anbefaling uten priser – med industri til stede

Pause før lukket del av seminaret

Klokken 16.00

• LIS hiv-anbefalinger og implementering med priser. LIS hiv spesialistgruppe

Klokken 16.15

• Paneldebatt/spørsmål

Klokken 17.00 Avslutning

Målgruppe for seminaret

Ledere, medisinskfaglig ansvarlig i avdelinger, leger og helsepersonell fra infeksjonsmedisinske avdelinger og poliklinikker, samt fra veneriske poliklinikker, legemiddel komitéer, sykehusfarmasøyter, LIS-kontakter, fagdirektører og andre representanter fra helseforetak med interesse for fagområdet og private spesialister med regionale avtaler.

Pasientorganisasjon med to deltagere.

Tilbydere med 1-2 deltakere hver. Tilbydere er velkommen til å delta t.o.m. foredraget «LIS hiv anbefalinger
u/priser».

Det er begrenset antall plasser, og ansatte i helseforetak vil bli prioritert.

Seminaravgift er kr 1500 kroner

HF/RHF ansatt: Seminaret må dekkes av den enkeltes eget HF/RHF.

Leverandører: Faktura sendes til den fakturaadressen som oppgis ved påmelding.

21.11.2019-21.12.2019
Meld deg på her