Helseforetakenes hiv-seminar 2019

Konferanse, 21.11.2019

21. november inviterer Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler til helseforetakenes hiv-seminar i Oslo.

Seminaret arrangeres på Radisson Blu Plaza Hotel.

I tillegg til et faglig program om hiv-behandling, vil anbudsresultatene for perioden 2019 til 2021 presenteres.

Årets seminar vil ikke bli sendt direkte på Sykehusinnkjøps nettsider, men videoer av foredragene vil bli lagt ut i etterkant.

Meld deg på her

Torsdag 21. november

Møteleder: Asbjørn Ellingsen

Klokken 10.00 Velkommen

• Status for Sykehusinnkjøp HF, hva er nytt og hva jobber vi med. Innkjøpsdirektør Bente Hayes, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS).
  • Forebyggelse og behandling af hiv: lægevidenskab og folkesundhedspolitik. Professor Jens Lundgren, CHIP @ infektionsmedicinsk klinik, Rigshospitalet, Københavns Universitet.
  • Hvordan gikk det med det første anbudet på hiv-legemidler? Rådgiver Aase-Britt Holmboe, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS)

Klokken 12.00 Lunsj

Klokken 13.00

• Påvirker PrEP-bruk SOI-forekomsten? Overlege Frank Pettersen, OUS HF, Ullevål/Olafia klinikken.
  • Resistens problematikk. Overlege Vidar Ormaasen, OUS HF, Ullevål.

Klokken 14.30 Kaffe

Klokken 14.45

• Skifte av hivmedisiner i praksis. Erfaringer fra Ullevål. Overlege Bente Bergersen, OUS HF, Ullevål.
  • LIS anbefaling uten priser – med industri til stede,

Pause før lukket del av seminaret

Klokken 16.00

• LIS hiv-anbefalinger og implementering med priser. LIS hiv spesialistgruppe

Klokken 16.15

• Paneldebatt/spørsmål

Klokken 17.00 Avslutning

Videoer fra seminaret

Sykehusinnkjøp vil etter legemiddelseminarene legge ut video av de fleste foredragene som holdes der. Under finner du videoer fra årets hiv-seminar. Klikk på de blå titlene under for å komme til videoene.

Presentasjon av årets anbudsresulteter, uten priser, ved Asbjørn overlege Asbjørn Ellingsen, St Olav hospital, og medlem i spesialistgruppen for hiv-medisiner.

Resistens problematikk. Overlege Vidar Ormaasen, OUS HF, Ullevål.

Skifte av hivmedisiner i praksis. Erfaringer fra Ullevål. Overlege Bente Bergersen, OUS HF, Ullevål.

Status for Sykehusinnkjøp HF, hva er nytt og hva jobber vi med. Innkjøpsdirektør Bente Hays, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS).

Beklager dårlig lyd på dette innslaget.

Forebyggelse og behandling af hiv: lægevidenskab og folkesundhedspolitik. Professor Jens Lundgren, CHIP @ infektionsmedicinsk klinik, Rigshospitalet, Københavns Universitet.

Beklager dårlig lyd på dette innslaget.

Hvordan gikk det med det første anbudet på hiv-legemidler? Rådgiver Aase-Britt Holmboe, Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler (LIS).

Målgruppe for seminaret

Ledere, medisinskfaglig ansvarlig i avdelinger, leger og helsepersonell fra infeksjonsmedisinske avdelinger og poliklinikker, samt fra veneriske poliklinikker, legemiddel komitéer, sykehusfarmasøyter, LIS-kontakter, fagdirektører og andre representanter fra helseforetak med interesse for fagområdet og private spesialister med regionale avtaler.

Pasientorganisasjon med to deltagere.

21.11.2019
Meld deg på her