Helseforetakenes MS-seminar 2019

Konferanse, 16.01.2019-17.01.2019

16. og 17. januar 2019 arrangerte LIS-MS-spesialistgruppe seminar om immunmodulerende legemidler til behandling av MS, og om LIS-anbud for 2019.

Seminaret ble arrangert på Thon Hotel Arena på Lillestrøm.

Målgruppe for og adgang til seminaret:

Sykehusinnkjøp gjør oppmerksom på at seminaret kun var for leger og helsepersonell fra nevrologiske avdelinger, legemiddel-komitéer, LIS-kontakter, fagdirektører og andre representanter fra helseforetak med interesse for fagområdet, og private spesialister med regionale avtaler. MS-forbundet kunne melde på inntil tre deltakere.

Programmet startet med lunsj klokken 11:30 første seminardag. Seminaret ble avsluttet andre og siste seminardag rundt klokken 13:30.

Program:

Onsdag 16. januar

Møteleder: Rune Midgard

(Klikk på programpunktene for å laste ned de tilhørende powerpointpresentasjonene, eller for å gå til artikkellenker):

11:30: Lunsj

• 12.30: Velkommen / Aktuelt fra Sykehusinnkjøp HF, innkjøpsdirektør for legemidler, Bente Hayes, Sykehusinnkjøp HFs divisjon legemidler (LIS).
  • 13.00: MS-historienoverlege Astrid Edland, Vestre Viken.
  • 13:20: Finansiering av legemidlerseniorrådgiver Guri Snøfugl, Helsedirektoratet, Avdeling finansiering og DRG.
  • 13:40: Fullstendig metodevurderingprosjektleder Torunn Tjelle og Gunhild Hagen, Folkehelseinstituttet.

14.15 Pause

• 14:45: LIS-MS-anbefalinger 2019, LIS-MS-spesialistgruppe

• 15:15: Bivirkningsovervåkning og signalhåndtering i Norge/EU Pharmacovigilance, seniorrådgiver Gunnar Fløan Rimul, legemiddelovervåking, Legemiddelverket. / Hilde Samdal, Enhet for riktig bruk.

• 15:35: Alemtuzumabprofessor Trygve Holmøy, AHUS.

• 15:55: Oppfølging av pasienter med thyroideasykdom etter Lemtrada, seksjonsleder Ingrid Norheim, Endokrinologisk avdeling, OUS.

• 16:15: RAM Stamcellestudienoverlege Øivind Torkildsen, Haukeland Universitetssjukehus.

• 16:35: Graviditet, professor Elisabeth Gulowsen Celius, OUS HF.

• 16:55: Paneldiskusjon

17:30: Avslutning

19:00 Middag

Torsdag 17. januar

Møteleder: Astrid Edland

10:30: Pause for hotellutsjekk.

11:30: Lunsj.

13.30 Avslutning

LIS-MS-spesialistgruppe består av:

Lars Bø Nasjonal kompetansetjeneste for MS, Haukeland universitetssjukehus og Universitet i Bergen

Elisabeth G. Celius Oslo universitetssykehus HF

Astrid Edland Vestre Viken HF

Trygve Holmøy Akershus universitetssykehus HF

Margitta Kampman Universitetssykehuset Nord-Norge HF, Tromsø

Rune Midgard Molde Sjukehus

Kjell Morten Myhr Universitetet i Bergen

Randi Haugstad, Nasjonal kompetansetjeneste for MS, Haukeland universitetssjukehus

Anne Helen Ognøy, Sykehusinnkjøp HF divisjon legemidler, (LIS)