Utvekslet erfaringer med briter om helsevikarer

Sykehusinnkjøp HF på snarvisitt i London.

PÅ BILDET f.v: Cathrine Nilssen, Bergljot Mikkelsen, Ole-Magne Kleven (Sykehusinnkjøp), Alyson Brett, (NHS CS), Tor Einar Løkke Pedersen (Sykehusinnkjøp), Frances O’Grady og Andrew Rouse (NHS CS).

​HR-teamet fra Sykehusinnkjøp HF, divisjon nasjonale tjenester, møtte denne uken kolleger i NHS Commercial Services i London for å utveksle erfaringer knyttet til anskaffelse av helsevikarer.

Sykehusinnkjøp HF og NHS er begge deltakere i det europeiske samarbeidet i European Health Public Procurement Alliance (EHPPA).

Dette var første møte der målet var, på et operativt nivå, å drøfte et konkret anskaffelsesområde, og både anskaffelsesprosess og forvaltning av avtaler var tema på møtet.

Felles utfordringer

Selv om man i stor grad har ulike leverandørmarkeder innenfor vikarområdet står man overfor felles utfordringer med aldrende befolkning  og stor mangel på helsepersonell.

Kundene til Sykehusinnkjøp HF og NHS CS har ulik struktur.

Mens Sykehusinnkjøp HF i prinsippet har én stor kunde, har NHS CS flere kunder og samarbeider til dels med andre lignende aktører. De tilbyr også utstrakt konsulentvirksomhet mot sine kunder, i tillegg til å tilby rammeavtaler innenfor forskjellige avtaleområder.